Bezwykopowe układanie rurociągów

Wrocławska firma WTD oferuje profesjonalne usługi z zakresu przewiertów sterowanych oraz przewiertów pod drogami.

Pierwsze z nich stosuje się w momencie wystąpienia przeszkód naturalnych lub tzw. „inżynierskich”, czyli drogi oraz tory kolejowe. Jest to bezwykopowy sposób na ułożenie różnego rodzaju instalacji. Cechuje je przede wszystkim szybkość oraz minimalna ingerencja w środowisko naturalne. Jest to znacznie wydajniejsza praca w porównaniu do klasycznych metod odkrywkowych. Przewierty pod drogami stosuje się w Polsce na coraz większa skalę w przypadku wystąpienia podobnych jak w poprzednim przypadku przeszkód.

Technologia stosowana przy przewiertach sterowanych charakteryzuje się niezwykłą dokładnością i starannością, krótkim czasem prac oraz brakiem konieczności odtwarzania nawierzchni. Ogromnym plusem jest również fakt, iż działania można prowadzić w zurbanizowanym otoczeniu przy jednoczesnym występowaniu niskich kosztów. Z przewiertów tych korzystają zazwyczaj takie sektory jak m.in. telekomunikacja, energetyka, wodociągi, kanalizacja oraz gazownictwo. Dzięki tej metodzie możliwe jest również prowadzenie prac na wzniesieniach i górach.

Przedsiębiorstwo dysponuje maszyną wiertniczą Ditch Witch JT2020 Mach 1, systemem nawigacji Ditch Witch Subsite, zestawem płuczkowym 7m3, zgrzewarkami doczołowymi o średnicy do DN315, agregatami prądotwórczymi oraz samochodem ciężarowym Volvo.

WTD sp. z o.o.
Walońska 7/59