GO4Robot i ich Lego robotyka!

Klocki Lego to chyba jedna z najlepiej rozpoznawalnych zabawek na całym świecie, która pamięta jeszcze czasy II Wojny Światowej, choć oczywiście na przestrzeni wszystkich tych lat przechodziła różnorodne modyfikacje. I tak dzisiaj w ręce dzieci może trafić specjalne Lego robotyka, a więc zestaw klocków pozwalających wykonywać ruchome elementy i tym samym tworzyć chociażby wspaniałe roboty. Co więcej, klocki te wyposażone są w mnóstwo czujników elektronicznych, siłowników oraz programowalnych modułów, przez co tworząc robota można go później również samodzielnie programować. To właśnie na tej podstawie firma GO4Robot prowadzi ciekawe zajęcia dla dzieci, które z jednej strony bawią, ale jednocześnie i uczą.

Prawdziwa robotyka w rozrywkowej formie

Choć klocki wydają się być zabawką to jednak dzięki robotyce Lego staje się to prawdziwe narzędzie konstruktorskie, projektowe i programistyczne, pozwalające młodzieży poznawać nowoczesne technologie poprzez znaną wszystkim zabawę. Tworzenie robotów na warsztatach GO4Robot to nie tylko nauka programowania, ale także kształtowanie swojej wyobraźni, poznawanie wielu aspektów projektowania i tworzenia konstrukcji, a więc jednocześnie i rozwijanie całego umysłu. Nawet jeśli dziecko ostatecznie nie zainteresuje się programowaniem to jednak zajęcia na pewno poszerzą jego horyzonty i tym samym ułatwią radzenie sobie z innymi naukowymi zagadnieniami.

Firma GO4Robot, działająca na terenie Poznania, oferuje ogromne możliwości w kwestii tego gdzie prowadzone będą zajęcia z robotyki z klockami Lego. Mogą to być typowe warsztaty w firmie, ale także na przykład ciekawy dodatek do większych urodzin dziecka czy jako uatrakcyjnienie różnych firmowych eventów. Tutaj zawsze można liczyć na fachowe podejście, bardzo atrakcyjne zajęcia i ciekawą formę przekazywania wiedzy, która na pewno spodoba się każdemu dziecku, niezależnie od wieku.

GO4Robot Sp. z o. o.
os. Poziomkowe 10/92