Nowoczesne rozwiązania dla tłumaczy konsekutywnych

Wykonywanie tłumaczeń konsekutywnych jest zadaniem niesłychanie trudnym i do ich poprawnego zrealizowania nie zawsze wystarczy tylko i wyłącznie duża wiedza językowa tłumacza. Tutaj potrzebne są bowiem także komfortowe warunki, w których to taka osoba będzie mogła na spokojnie pracować. W przypadku takich tłumaczeń przekład językowy wypowiadany jest dopiero po zakończeniu całej wypowiedzi osoby. Oznacza to, że tłumacz musi bardzo wyraźnie słuchać wypowiedzi, wykonywać na szybko przekład i realizować notatki, które później pozwolą na odtworzenie sensu wypowiedzi już w innym języku. Tłumaczenia konsekutywne staną się dla takich osób o wiele łatwiejsze w sytuacji, gdy będą oni mogli pracować w nowoczesnych budkach dostępnych w ofercie tej firmy. Specjalne kabiny są świetnie wytłumione, dają wzrokowy kontakt z mówiącym, a przy tym oferują po prostu wysoki komfort pracy.

Kabiny cieszą się ogromnym uznaniem w całej Europie i wykorzystywane są już przez blisko 20 lat, nie tylko przez firmy w czasie konferencji, ale także i przez różnego rodzaju instytucje. Najlepszą rekomendacją jest tutaj Ministerstwo Spraw Zagranicznych, które samo chętnie korzysta z tych rozwiązań i jak najbardziej wyraża swoją aprobatę. Kabiny mają konstrukcję solidną, dźwiękoszczelną, ale jednocześnie na tyle lekką, że ich transport z miejsca na miejsce nie stanowi praktycznie żadnego problemu. Kabiny z całą pewnością sprawdzą się w każdej sytuacji konieczności wykonywania przekładów językowych na żywo i spełnią oczekiwania zarówno samych tłumaczy, jak i odbiorców, którym zależy na dobrej jakości tłumaczeniu.

KASO Tadeusz Krawczyk
Dębowa 8