Terapia dla małżeństw i par w Poznaniu

Gdy przychodzi szara codzienność, miłość zostaje poddana swoistej próbie. Często nawet największe uczucie nie zdaje egzaminu jakim jest życie. Powodów może być wiele. Czasem nie są one zależne od nas, czasem wręcz przeciwnie. Jednym z głównych powodów, który sprawia, że dwoje ludzi zaczyna się kłócić, są pieniądze, a w zasadzie ich brak. Wspólne mieszkanie z rodzicami czy teściami też nie wnosi nic dobrego do związku. Zwłaszcza, gdy zięć czy synowa nie są w pełni akceptowani. Zwykłe znudzenie się partnerem również prowadzi do kłótni i ciągłych pretensji. Ludziom, bo zarówno kobietom, jak i mężczyznom, wydaje się, że gdy już dojdzie do ślubu druga osoba będzie nam już zawsze wierna i oddana. Niezależnie od tego jak są traktowani przez drugie połówki, bo przecież przysięgali kochać na dobre i na złe... Jednak życie jest trochę bardziej skomplikowane i nieprzewidywalne, niż w romantycznych komediach i nie każdy „grzeszek”, przewinienie czy słowo wypowiedziane pod wpływem emocji da się wybaczyć. Miłość powinna być pielęgnowana zawsze. W każdej chwili. Czasem trzeba wczuć się w sytuacje drugiej osoby. Stanąć po drugiej stronie i patrzeć na wszystko co się w danym momencie dzieje jak na film. Przewijać w myślach sytuacje i analizować. Podstawą jest zrozumienie, lecz nie zawsze posiadamy taka umiejętność. Co można wtedy zrobić? Czy wówczas jest za późno?

Przede wszystkim warto walczyć o to, co budowało się przez lata, a nie wyrzucać zużyte uczucia do kosza jak papierek po cukierku. Terapia dla par w Poznaniu prowadzona przez Martę Piotrowską pozwoli Wam na nowo ożywić to, co wydaje się być już nie do uratowania. Często rozmowa z obcą osobą, która zresztą miała do czynienia z niejednym przypadkiem oddalenia się od siebie dwóch osób, które kiedyś świata poza sobą nie widziały, pomaga spojrzeć na całą sytuację trzeźwym okiem. Marta Piotrowska gorąco zachęca do skorzystania z możliwości jaką jest terapia dla par w Poznaniu i walki o miłość, gdyż jest ona w życiu najważniejsza, a druga taka, jak kiedyś Was spotkała, może się nigdy nie powtórzyć.

Marta Piotrowska Gabinet Psychologiczny
Dąbrowskiego 49/13