Wejdź na centralne-smarowanie.com

Centralne układy smarowania są nowoczesnym i skutecznym sposobem na długą żywotność wykorzystywanych maszyn! Dzięki nim, oszczędzisz nie tylko pieniądze, ale również czas, który jak wszyscy wiemy jest bezcenny. Dlaczego warto zainwestować w tego typu układ do smarowania? Odpowiedzi jest kilka! Przede wszystkim podają one nieduże, odmierzone dawki oleju na maszynę. Nie musisz się martwić, że podadzą go za mało lub zbyt dużo. Co istotne – dzięki temu, że jest to system zmechanizowany, ty nie musisz przerywać swojej pracy! Układy centralne smarują maszynę, gdy jej elementy są w ruchu, a ona sama jest ciepła. Dzięki temu olej rozprowadzany jest dokładnie i równomiernie po wszystkich częściach, co z kolei skutecznie wydłuża żywotność podzespołów. Kolejny argument przemawiający za wykorzystywaniem tej technologii to zmniejszone koszty – zużywasz niewiele oleju, a pokrywasz nią wszystkie części. Oszczędzasz nie tylko pieniądze, ale również czas – nie musisz wykonywać smarowania manualnie! Kolejnym plusem, na który należy zwrócić uwagę jest wzrost bezpieczeństwa – nie ma potrzeby, byś osobiście dostawał się do zakamarków maszyny! Te argumenty z pewnością przekonały cię do zastosowania centralnych układów smarowania. Jednak czy sprawdzą się one w przypadku wszystkich maszyn?

Gdzie można je zastosować? Doskonale sprawdzą się zarówno w maszynach konwencjonalnych, jak i CNC do obróbki metalu oraz szkła, czy też we wtryskarkach tworzyw sztucznych. Smarowanie można stosować na łożyska, koła zębate, łańcuchy, prowadnice i wiele innych. Szczególnie zaleca się jego stosowanie w przypadku prowadnic. Gdyż to one odpowiadają za długie i bezpieczne korzystanie z maszyn. Chcesz poznać więcej szczegółów? Wejdź na stronę Firmy Centralne-smarowanie.com!

MultiMasz spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Wrocławska 93
63-640 Bralin