Wysoka wartość energetyczna miału węglowego

Jeśli szukasz materiału, który szybko się pali, dając przy tym wysoką wartość energetyczną, która pozwoli na utrzymanie wysokiej temperatury w piecu na długi czas, a co za tym idzie, także na utrzymanie ciepła w budynku, który chcesz nagrzać, dobrym pomysłem może być użycie miału węglowego, który wykazuje różne pozytywne właściwości. Wszelkie negatywne można wyeliminować, stosując odpowiednie filtry na kominie, które nie pozwolą na przedostanie się niebezpiecznych związków do atmosfery. Jeśli posiadasz piec na taki miał, w firmie BH TOPAZ znajdziesz go w odpowiednio niskiej cenie, co więcej – możesz zamówić jego dowolną ilość, która zostanie dostarczona do wskazanego przez Ciebie miejsca flotą samochodową czy nawet pociągiem, który umożliwia przewiezienie nawet kilkunastu ton miału, którego potrzebujesz na cały okres ogrzewczy.

A co, jeśli nie miał?

Oprócz miału dostępne są również inne opcje, które warto przemyśleć, jeśli piec, który posiadamy, umożliwia także spalanie innych surowców. Należą do nich:

• węgiel orzech – możliwy do wykorzystania w kominkach czy nawet w kuchenkach węglowych lub piecach,

• ekogroszek – wysoka wartość energetyczna ekogroszku sprawia, że to jedno z najbardziej opłacalnych źródeł otrzymywania energii cieplnej,

• flotokoncentrat – dobry dla osób, które nie chcą wydawać dużych sum na paliwo do ogrzewania domu, a chcą cieszyć się dużą wydajnością.

Dzięki dużej różnorodności dostępnych węgli, każdy może znaleźć w BH TOPAZ odpowiednie dla siebie źródło ciepła do własnego domu czy instytucji, w której znajduje się kotłownia.

Biuro Handlowe TOPAZ Dorota Zygmunt
Grodziska 2a