Zwiedzanie Torunia z przewodnikiem

Biuro przewodników po Toruniu Karola Rzemykowskiego powstało z pasji do podróży, odkrywania nowych miejsc, a także z ogromnego doświadczenia, jakie właściciel zdobył organizując wycieczki po Francji. Jego praca skłoniła go do podjęcia działalności, która polega na oprowadzaniu turystów już nie po obcej ziemi, ale po polskim Toruniu, który swoimi urokami i zabytkami na co dzień zachwyca wielu przyjezdnych. Zwiedzanie z przewodnikiem jakie oferuje biuro, jest doskonałym rozwiązaniem zarówno przy wycieczkach indywidualnych, grupowych, szkolnych, jak i firmowych. W zależności od tego, ile przyjezdni mają czasu, zespół dostosuje program tak, by wykorzystać go na odwiedzenie najważniejszych i najbardziej popularnych miejsc. Obowiązkowym punktem na mapie Torunia jest zdecydowanie pełne gotyckiej architektury Stare Miasto, Nowe Miasto oraz ruiny zamku krzyżackiego.

Obiekty te określone zostały Średniowiecznym Zespołem Miejskim i od 1997 widnieją na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Ponadto w Toruniu, znajduje się tam również szereg innych, ciekawych budowli tj. ruiny Zamku Dybowskiego, Barbarka czy XIX- wieczną pruska twierdza.

Dla osób, które chciałyby zobaczyć jedynie określone miejsca, przedsiębiorstwo stara się być elastyczne i przygotowuje specjalną ofertę, dostosowaną do indywidualnych potrzeb i zainteresowań uczestników. Przewodnicy oprowadzają turystów polskich i zagranicznych. Mogą opowiadać w języku angielskim, niemieckim, francuskim, hiszpańskim oraz rosyjskim. Wszelkie informacje na temat oferty biura znajdują się na stronie internetowej http://zwiedzajtorun.pl/.

Przedsiębiorstwo jest częścią biura podróży Wycieczkownia i posiada wszystkie niezbędne dokumenty do funkcjonowania –  wpis do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Województwa Kujawsko-Pomorskiego oraz Gwarancję Ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Twarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

Karol Rzemykowski
Bażyńskich 8/33